Bo på lantgård
Räkna med en upplevelse när du bor på lantgård! Ena dagen hjälper du kanske bonden att bygga en silo, nästa tar du det bara lugnt och njuter av gården och dess omgivningar. Allt kan hända! Besök gärna Bo på lantgård Skåne hemsida.

Borrby Kungsgård han anor ända från 1400-talet, men Kungsgård blev det först på 1600-talet genom Kung Karl XI:es försorg. Gården har förändrats och byggts ut i omgångar under årens lopp. I dag består den av ett boningshus med vidhängande ”undantag”, ett ”brygghus”, det gamla ”svinhuset” och en del moderna ekonomibyggnader.

Familjen Brinte
Henric är lantbrukarson och brukade tidigare föräldragården en halvmil bort, samtidigt som han arbetade som driftsledare på Svalöf Weibull i Hammenhög. När tjänsten flyttades till Landskrona valde Henric att sluta. – Varför flytta till Skånes baksida? Vi lever ju här på framsidan där solen går upp! Henric satsade på att bli heltidsbonde och familjen köpte Borrby Kungsgård. I dag brukar han 300 hektar åker delvis med KRAV-odling.
För 50 år sedan sysselsatte gården 27 personer: Bonden själv plus drängar och pigor. I dag klarar Henric hela driften själv. Tiderna förändras.

Kerstin älskar att samla på gamla vackra saker, är lärare i matematik och fysik i Ystad. Att fixa i affären, sköta om husen och sommargästerna på gården är det stora fritidsintresset för Kerstin.

Lina, äldsta dottern, är en bokmal och gillar att hjälpa till på gården när hon är hemma från Kristiansstad. Lina är numera färdig agronom.

Elin är kocken i familjen och älskar att laga mat när hon är hemma på besök. Hon bor numera uppåt landet. Elin hjälper till när det behövs här hemma, både i affären och städningen av lägenheterna/husen.

Oscar, yngsta barnet, är teknikern i familjen. Han skruvar, snickrar och grejar med det mesta på gården. När det behövs ställer han gärna upp och kör traktorn ute på fälten. Bor numera i eget hus en bit ifrån gården.

Manne och Ella är gårdens vakthundar som håller ordning på barn och vuxna. Där hundarna är där är oftast barnen.

Katter bor också på gården och de håller oftast till ute bland byggnaderna och jagar husmusen. I parken bor det en familj Glador och vid dammen har vi ofta besök av en Häger. Ute på fälten finns det gott om rådjur och harar och vår förhoppning är att ha får till sommaren som kan hålla betet öppet ute i parken.